Започват кандидатстудентските изпити в НАТФИЗ

2 септември, 2014 06:30 | Висше образование, Денят | Няма коментари

Започват кандидатстудентските изпити в НАТФИЗ

Днес, 02.09.2014 на кандидатстуденстски изпит в Националната академия за театрално и филмово изкуство „Кръстьо Сарафов“се явиха дамите. След като прие и обработи  документите на близо 600 записали се, формира 21 изпитни комисии и осигури 23 различни пространства (сцени, ателиета, студиа и т.н.) НАТФИЗ предоставя инициативата на кандидат-студентите. Младите жени ще представят уменията и потенциала си в съревнование за 13 бакалавърски и 7 магистърски програми на двата факултета „Сценични изкуства“ и „Екранни изкуства“. Според статистиката 10% от общия брой подали документи са висшисти, които искат да продължат образованието си в следваща степен – магистър, а 6% са кандидатстващите в две (или повече) направления. Според очакванията и традицията най-сериозна ще бъде надпреварата в актьорските специалности. 311 момичета и момчета ще си оспорват 60 места и одобрението на преподавателите, които ще  ги поведат в сложния път на актьора.

Ръководители на І курс в специалности „Актьорство за драматичен театър“ и „Режисура за драматичен театър“ ще бъдат проф. Здравко Митков и проф. Маргарита Младенова. Проф. Румен Рачев ще води класовете „Актьорство за куклен театър“ и „Режисура за куклен театър“, доц. Мария Диманова – „Сценичен и екранен дизайн“, а доц. д-р Александър Илиев ще ръководи „Театър на движението – Пантомима“.

Доц. д-р Дочо Боджаков, проф. д-р Теодор Янев, проф. д-р Светослав Овчаров и проф. д-р Станислав Семерджиев ще въведат новоприетите студенти в основните дисциплини на факултет „Екранни изкуства“.

Националната академия за театрално и филмово изкуство „Кръстьо Сарафов“ пожелава на добър час на всички кандидат-студенти.

„Десет дни, от 1 до 10 септември – Вашето време да разберете и докажете, че можете!“

 

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата