НАТФИЗ определи 176-те си първокурсници

12 септември, 2014 12:51 | PR сфера, Висше образование | Няма коментари

НАТФИЗ  определи 176-те си първокурсници

Изминаха 10 тежки изпитни дни. Напрегнати и динамични, за всичкиучастници. 21 комисии, формирани от преподавателите на Националната академияза театрално и филмово изкуство „Кръстьо Сарафов“ поеха отговорността заизбора „Чии съдби да променят?!“.

Явиха се над 600 кандидати и всички те, трябваше да бъдат търпеливо ивнимателно гледани, слушани, наблюдавани, окуражавани, а понякога и успокоявани. 600 момчета и момичета получиха възможността да разберат „Кои са?“ и „Какво могат?“.

144 се оказаха достатъчно подготвени, смели и талантливи, за да прекрачатпървото изпитание по пътя си. Предстоят им четири години, в които ще получатнай-доброто образование, най-всеотдайната помощ, най-взискателната ибезкомпромисна грижа на учителите си.

38 от тях ще бъдат обучавани в класовете на проф. Здравко Митков и проф.Маргарита Младенова – „Актьорство за драматичен театър“.

26 са момичетата и момчетата в класа на проф. Румен Рачев – „Актьорствоза куклен театър“.Доц. Мария Диманова ще поведе „Сценичен и екранен дизайн“, а доц. д-р Александър Илиев ще ръководи „Театър на движението – Пантомима“.

Доц. д-р Дочо Боджаков, проф. д-р Теодор Янев, проф. д-р СветославОвчаров и проф. д-р Станислав Семерджиев ще въведат първокурсниците в основните дисциплини на факултет „Екранни изкуства“.

32 са избралите и одобрени да продължат и развият професионалната си квалификация в следваща степен – „магистър“.

Всички Те – 176 изпълнени с възторг и надежди млади мъже и жени ще получат студентските си книжки на официалната церемония за откриването на учебната година. Първа за тях, поредна за останалите 600 учащи в НАТФИЗ и 66 за Академията.

 

Подкрепете ни

Теми:
Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата