Шеста Лятна музикална академия на НБУ събира в София музиканти от Европа и Америка

1 септември, 2014 15:41 | Висше образование, Денят, Изкуство, Свободно време | Няма коментари

Шеста Лятна музикална академия на НБУ събира в София музиканти от Европа и Америка

От 1 септември  2014 г. за шеста поредна година Нов български университет организира Лятна музикална академия, събираща на едно място преподаватели с международен опит и популярност и студенти – певци и инструменталисти, интересуващи се от джаз, поп и класическа музика.

Основана през 2009 г., Лятната музикална академия въвежда интензивно обучение от преподаватели в ексклузивни дисциплини и актуална тематика, обръщайки се към импровизацията, интерпретацията и изпълнителското майсторство.

В Лятната музикална академия с майсторски класове ще се включат:

Милчо Левиев – България/САЩ,
Вики Алмазиду – Гърция,
Крейг Бейли – САЩ,
Марк Халбхер – Швейцария,
Грегори Симадопулос – Гърция,
Живко Петров – България.

За участие са се записали кандидати от Швейцария, Гърция, Македония, България и др. Най-добре изявилите се участници ще закрият академията с Гала концерт със специалното участие на преподавателите:

11 септември 2014, 21.00 часа, Sofia Live Club, Национален дворец на културата.

Един от основните приоритети на Академията е менажирането през годината на най-добрите млади музиканти след тяхното участие в Майсторските класове. В сътрудничество с най-добрите джаз клубове в София, с международни джаз фестивали, с партньори в САЩ, Чехия, Гърция и други страни се реализират редица престижни участия.

Повече информация за Академията може да получите на официалната страница на Лятна музикална академия – http://sma.nbu.bg/bg/?p=home

MusicAcademy2014

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата