Детският мюзикъл „Котаракът Шарл“ стартира с пълен салон

24 октомври, 2014 08:34 | | Няма коментари

Детският мюзикъл „Котаракът Шарл“ стартира с пълен салон

Детският мюзикъл „Котаракът Шарл“ стартира с пълен салон. Първата премиера от новия сезон на Националния музикален театър „Стефан Македонски“ за най-малките почитатели на музиката –  мюзикълът „Котаракът Шарл”, се състоя на 23 октомври при огромен зрителски интерес. Двете премиери са изцяло запълнени седмици по-рано. През ноември родители и деца ще могат да се насладят на спектакъла на 12, 22 и 28 на камерната сцена на театъра.

„Котаракът Шарл“ е съвременен прочит на една от любимите приказки на милиони деца по света – „Котаракът в чизми” на Шарл Перо. Котаракът Шарл ще очарова малчуганите със своята смелост, находчивост и преданост към своя приятел Жан, който бленува по красивата принцеса. Разбира се, благодарение на верния и изобретателен котарак, доброто ще възтържествува и любовта ще победи.

„Изграждането на музикален вкус и усет към красивото и стойностното у най-малките е една от неизменните цели на театъра,” каза директорът на ДМБЦ Марио Николов. „Отговорността ни към бъдещите поколения е голяма и подхождаме много сериозно към ангажимента, който сме поели към тях. Убеден съм, че усилията, които полагаме в посока създаването на качествени детски спектакли, са високо оценени от деца и родители, както недвусмислено показват пълните салони.”

Музиката на спектакъла е на българския композитор Жул Леви, а либретото – на неговата съпруга Сабина Тянкова, която бе дългогодишна солистка на Музикалния театър. Постановъчната версия и ресижурата е на Калина Ангелова, музикален ръководител е Юли Дамянов,  диригент – Огнян Митонов,  За приказната атмосфера допринасят сценографията на Евгения Раева и  костюмите на Николина Костова – Богданова. На 22 октомври в премиерата участваха – Станимира Василева, Денко Проданов, Анна Вутова, Александър Василев, Светлана Иванова, Румен Григоров, Деница Шопова, Сердикий Попов, Никола Кабрузов и Лъчезар Лазаров. На премиерата на 29 октомври  за най-искрените аплодисметни, които са тези получени от децата, ще  излязат  Илона Иванова, Велин Михайлов, Елица Желева, Венцислав Динов, Мария Коровешова, Калин Душков,Боряна Йорданова, Сердикий Попов, Никола Кабрузов и Лъчезар Лазаров.

unnamed (2)nmm unnamed (2)nnnn

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата