НСА е домакин на два международни научни конгреса

10 октомври, 2014 09:01 | | Няма коментари

НСА е домакин на два международни научни конгреса

Националната спортна академия е домакин на два международни научни конгреса. Голям научен интерес съпътства тържественото откриване IX Европейски конгрес на FIEP и VII Международен научен конгрес „Спорт, стрес, адаптация“.

Церемонията откри проф. Даниела Дашева – председател на организационния комитет и зам.-ректор на НСА по научната, проектната и международната дейност с думите: „Високите спортни резултати са дело не само на спортистите и треньорите, но също така и на учените и изследователите със своите иновативни идеи. На конгресите и научните събития е мястото, където могат да се обменят тези идеи и да се насочи теорията в конкретната практика“.

На официалното откриване  приветства вицепрезидентa на FIEP World International и президент на FIEP – Europe проф. Бранислав Антала , както и министъра на младежта и спорта г-жа Евгения Раданова.

На церемонията по откриването удостоиха със званието Почетен професор на Национална спортна академия „Васил Левски“ председателя на федерацията на педагозите в Република Македония проф. Александър Наумовски, доктор. Ректорът доц. Гешев приветства проф. Наумовски с добре дошъл като член академичната общност на НСА.

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата