Четири дебюта и една премиера в Оперетата

28 октомври, 2014 17:10 | PR сфера, Изкуство, Свободно време | Няма коментари

Четири дебюта и една премиера в Оперетата

Четирима възпитаници на Националната музикална академия „Панчо Владигеров“ ще направят своя дебют в постановка на Националния музикален театър „Стефан Македонски“  на 29 актомври 2014 година от 11 часа в премиерния детски мюзикъл „Котаракът Шарл“.

Илона Иванова ще влезе в „кожата“ на смелия и находчив котарак Шарл.  Тя  учи магистратура „Класическо пеене“ при проф. Мила Дюлгерова. И като всяко дете от музикантско семейство свири на инструмент – пиано. Има участия като солист в концерти с Врачанската филхармония.  Заедно с друг от дебютантите Калин Душков вече си е партнирала в  мюзикълите „Службогонци“ по музика на Парашкев Хаджиев и „Достатъчно“ по музика на младата Емелина Гочева и в операта „Измамения кадия“ от Глук – постановки на Учебния театър на Музикалната академия.

Елица Желева  ще дебютира като принцеса Натали и също е свирила на пиано като малка. Завършва Музикалното училище в Стара Загора с оперно пеене и вече е студентска в Музикалната академия. Тя вече има своя дебют като Елайза Дулитъл от „Моята прекрасна лейди“ хо музика на Фр.Лоу в постановка на Русенската опера.

За сърцето на принцеса Натали ще се пребори Жан – в изпълнение на Велин Михайлов. Той освен, че е най-младият от квартета на дебютантите, от най-ранна детска възраст пее. И няма как да е иначе, защото неговият дядо Георги Сотиров е част от златното поколение певци в Музикално драматичния театър „Константин Кисимов“ във Велико Търново. Бил е и част от колектива на Държавния музикален театър „Стефан Македонски“. Сега младият Велин ще продължи по неговите стъпки на софийска сцена.

Калин Душков в ролята на Пипо завъшва Националното музикално училище „Любомир Пипков“ със специалност „Класическо пиано“. Сега  е студент по класическо пеене в класа на проф. Свилен Райчев.Вече има участия в различни музикални проекти, между които,   в операта „Детето и вълшебствата“ от Морис Равел на сцената на Софийската опера и балет  и в мюзикъла „Свободни“ на сцената на Младежкия театър „Николай Бинев“.

„С радост и удоволствие каним млади колеги в нашите постановки, защото уважавам техния избор да се занимават с музикално изкуство, казва Марио Николов – директор на Националния музикален театър. „Знам колко  важно и трудно е всяко  професионално начало и те трябва да имат своя шанс за професионална реализация . Да покажат своите певчески и артистични заложби и да имат възможност  да работят с вече утвърдени имена на нашата сцена“, допълва той и им пожелава „На добър час“.

Своята премиера на 29 октомври ще имат и  Венцислав Динов, Мария Коровешова и Боряна Йорданова.

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата