Връчват наградата за литература на Милен Русков

18 ноември, 2014 10:08 | Денят, Изкуство, Свободно време | Няма коментари

Връчват наградата за литература на Милен Русков
На тържествена церемония, организирана от Европейската комисия,  българският писател Милен Русков заедно с още 12 автори от други страни в Европа, ще получи наградата на ЕС за литература за 2014 г.
Българският писател Милен Русков е сред 13-те лауреати на Наградата за литература на Европейския съюз за 2014 г, които бяха обявени преди седмица на Панаира на книгата във Франкфурт. С тази награда се отличават най-добрите новоизгряващи автори в Европа. Другите наградени са Бен Блуши (Албания), Ян Немец (Чехия), Макис Цитас (Гърция), Одни Ейр (Исландия), Янис Йоневс (Латвия), Армин Йори (Лихтенщайн), Пиер Мейлак (Малта), Огнен Спахич (Черна гора), Маренте де Моор (Нидерландия), Углеша Шайтинак (Сърбия), Биргюл Огуз (Турция) и Иви Уайлд (Обединеното кралство).
Милен Русков заедно с още трима от лауреатите ще участват в публична дискусия в Международната къща на литературите Паса-Порта на 19.11.2014 г. от 20 ч., модератор на която е Петер Вермеерш.
Постоянното представителство на Република България заедно с Министерството на културата организират литературна среща с носителя на наградата на ЕС Милен Русков, на която са поканени българи, работещи в институциите на ЕС. Срещата ще се проведе четвъртък 20.11. 2014 г. от 13 до 14 ч. в залата на първия етаж в сградата на Постоянното представителство на Република България към Европейския съюз.

 

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата