Донка Шишманова открива „Viva la diva“ в Музикалния театър

15 ноември, 2014 10:00 | Денят, Изкуство, Свободно време | Няма коментари

Донка Шишманова открива „Viva la diva“ в Музикалния театър

Донка Шишманова открива „Viva la diva“ в Музикалния театър на 15.11. от 19 часа.

Тя ще изпълни една от емблематичните арии за нея – ария на Елена от оперетата „Хубавата Елена“ от Жак Офенбах. В терцета от „Цигански барон“ на Йохан Щраус към нея ще се присъединят звездите Катерина Тупарова и Христо Сарафов. А на финала на концерта ще чуем три прими от различни поколения Донка Шишманова, Светлана Иванова и Валентина Корчакова от „Царицата на чардаша“ от Имре Калман.

На сцената ще прозвучат любими арии и дуети от оперите „Кармен“ от Бизе, „Лакме“ от Делиб, „Вълшебната флейта“ от Моцарт, „Русалка“ от Дворжак и по-малко популярната у нас „Ла Валли“ от Алфредо Каталани, от мюзикълите „Уестсайдска история“ на Е.Л. Уебър и „Котки“ на Л. Бърнстейн, и от оперетите „Орфей в ада“ и „Хубавата Елена“ на Офенбах, „Цигански барон“ от Й.Щраус, „Царицата на чардаша“, „Теменужката от Монмартър“, „Баядерка“ и „Херцогинята от Чикаго“ от Калман, „Джудита“ и „Паганини“ от Лехар,“Великата неизвестна“ от Супе, „Бал в Савоя“ от Абрахам, “Птицепродавецът“ от Целер и „Кандид“ от Л.Бърнстейн.

В концерта на Дивите участват Калина Ангелова, Зорница Дамянова, Олга Динова, Добрина Икономова, Людмила Козарева, Еделина Кънева, Марчо Апостолов, Александър Мутафчийски и Пеньо Пирозов, както и оркестърът, хорът и балетът на Националния музикален театър.

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата