Орлин Атанасов прави изложба във фоайето на зала „България“

3 декември, 2014 11:46 | Изкуство, Свободно време | Няма коментари

Орлин Атанасов прави изложба във фоайето на зала „България“

„Има и такива дни!…“  е заглавието на предстоящата изложба на художника Орлин Атанасов, която ще бъде открита на 4 декември 2014 г. от 18 ч. във фоайето на зала „България”.

Kръговратът на дните винаги ни отвежда на едно и също място в календара. Разликата е, че една година е изтекла. За всички е така, а и всеки от нас има „своите“ дати, очакваните радостни дни в годината.
За художника Орлин Атанасов 4 декември започва да се превръща с такава особена, щастлива дата. Това е неговият ден! Тогава той открива изложби.Миналата година на 4 декември в клуб „Стая № 5“ в София беше предната, в която главен герой бе „кафето“. Да, зрънцето кафе – сам? или в компания. Понякога в странна компания.

Орлин Атанасов обича да експериментира. Той поставя кафеното зрънце сред най-невероятни природни творения, или пък го съчетава с неочаквани биологични материали, комбинира го с понякога стряскащи, предизвикателни отпадъци. Да! Например боклуци от плажа. Умението, разхождайки се около прилива да видиш елемент от бъдеща картина е приоритет само на „избраните“. Кафето всъщност става неочакван повод, нишка, навързваща различните му хрумвания. Носи му безкрайно удовлетворение от „ удоволствието  да изненадаш сам себе си“, както самият той казва и продължава: „Ако действително си успял, то и зрителят ще реагира на провокацията.“

Визитната картичка на автора смайва с многообразието от дейности: Всъщност Орлин  завършва илюстрация в НХА и е приложен график. Животът, обаче го среща с професиите на гипсолеяр, бронзолеяр, дърводелец, зидаро-мазач, заварчик, художествен редактор, технически редактор, ръководител на дизайнерски екип – web технологии, пространствен оформител, художник на детски предавания в телевизията…От януари 2015 г. му предстои още едно предизвикателство – ангажиран е като консултант за сценографията за оперна постановка в емблематичната Русенска опера.
Името на Орлин Атанасов може да откриете върху много корици на книги, библиотечни оформления, CDта, запазени знаци. Също негова реализация е мащабният проект на 12 -томната голяма енциклопедия България – БАН.

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата