Дракула се завръща като политик в Музикалния театър

27 януари, 2015 09:30 | PR сфера, Изкуство, Свободно време | Няма коментари

Дракула се завръща като политик в Музикалния театър

След две годишна пауза, нашумелият спектакъл на Балет Арабеск  за Граф Дракула на хореографа Мила Искренова, се завръща на сцената на Музикалния театър в нова редакция  на 29 януари 2015 г. от 19.00 ч.

Смелата интерпретация на митологичния „принц на мрака” се базира на оригинални текстове на Милена Фучеджиева, в съчетание с музиката на Емилиян Гацов – (Елби), сценографските решения на Нина Пашова и визията на Никола Налбантов.

В новата версия  Асен Наков ще е „танцуващият Дракула”, а Мила Искренова разработва в образа на Дракула и женското начало, пресъздадено с един предизвикателен микс от еротика и насилие от актрисата Биляна Пертинска и балерината Ангелина Гаврилова. Това прави образа на Дракула още по-многопластов и сложен.

Оригиналната идея на хореографката е да мултиплицира образа на Дракула в танцовите интерпретации и на останалите танцьори от Балет „Арабеск” – Андрея Андонова, Виктория Петрова, Марина Попова, Мариана Крънчева, Петя Колева, Стефка Табакова, Стефани Ханджийска, Валери Миленков, Васил Дипчиков, Ервин Есен, Стефан Вучов,  които вдъхновено произнасят монолозите на Вампира.

„Опасявам се обаче, че днес живеят вече пра-пра-правнуците на Дракула, за които любовта е не толкова копнеж, колкото непостижим мираж, абстракция, недостижима реалност” споделя хореографът Мила Искренова. „ Ужасявам се от прагматизма на нашето време, който изтласка сантименталността и чувствеността в таванските помещения на затормозеното ни от материални съображения съзнание и ги превърна в евтин, циркаджийски реквизит, намазан с гланц за устни” казва още тя.

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата