Швейцарска система за професионално образование стартира в Казанлък

30 януари, 2015 18:46 | Средно образование | Няма коментари

Казанлък може да стартира швейцарската дуална система за професионално образование. Това се разбра на срещата, състояла се днес, между кмета на града Галина Стоянова и програмният директор на Швейцарския офис за сътрудничество към Швейцарското посолство у нас Герасим Герасимов. Съвместно с наши експерти, швейцарският екип трябва да реализира въвеждането на системата в България.

Проектът се изпълнява в рамките на Българо-швейцарската програма за сътрудничество и ще се изпълни с подкрепата на Министерството на образованието и науката, Министерството на труда и социалната политика и Министерството на икономиката.

През учебната 2015-2016 г. в три наши училища ще започне професионално обучение по швейцарския модел по две професии в областта на машиностроенето и млекопреработването. През всяка следваща година в системата ще се включват по още три професионални училища и още 2 нови професии. При визитата си в Казанлък швейцарският екип не скри, че е възможно едно от тези първи три школа за старт на дуалната система за професионално образование да бъде местната гимназия „Иван Хаджиенов“.

 

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата