Сенатът обяви: Автомобилите с Wi-Fi са незащитени от хакери

10 февруари, 2015 17:28 | Технологии | Няма коментари

Сенатът обяви: Автомобилите с Wi-Fi са незащитени от хакери

В доклад на Сената на САЩ се казва, че производителите на автомобили с Wi-Fi технологии са неподготвени за хакерски атаки, съобщават от Mashable. Колите са пълни с безжична технология, която дава възможност за пробив в сигурността.

Повечето от компаниите правят тези автомобили обаче с планове за това как да се справят с потенциалните хакерски атаки.

Само миналата седмица, например, BMW закърпи един пропуск в сигурността, който дава възможност на хакерите да отварят вратите на колите. Миналата година доклад от компютърни учени показа, че хакери биха могли евентуално дистанционно да управляват двигателя на автомобила, спирачките и повечето части на превозното средство.

Голяма тревога, изразена в доклада е, че е възможно за съвременните автомобили да се събират данни за неща като навици в маршрута или посетени места. Хакерите не само биха могли да поемат контрола на вашия двигател, но могат и да получат достъп до вашата лична информация.

Дружествата, включени в доклада са BMW, Chrysler, Ford, General Motors, Honda, Hyundai, Jaguar Land Rover, Mazda, Mercedes-Benz, Mitsubishi, Nissan, Porsche, Subaru, Toyota, Volkswagen (с Audi), и Volvo. За отбелязване е, че Tesla, Aston Martin и Lamborghini не са участвали в проучването.

 

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата