Министър Ивелина Василева ще награди победителите в Зелената олимпиада

2 февруари, 2015 09:59 | | Няма коментари

Министър Ивелина Василева ще награди победителите  в Зелената олимпиада

Министърът на околната среда и водите Ивелина Василева ще награди победителите в третото издание на Зелената олимпиада. Ще бъдат отличени по трима ученици от начален, среден и горен курс. Специална награда ще получи и ученически екоклуб. Инициативата се провежда ежегодно от образователния портал Академика БГ под патронажа на Министерството на околната среда и водите и Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда.

Стартът на надпреварата бе даден преди два месеца в Националния природонаучен музей, който тази година е партньор на олимпиадата. В специално разработена онлайн платформа деца от цялата страна премериха познанията си за опазването на природата.

Проявата има за цел да повиши знанията на учениците за опазване на околната среда и да изгради у тях отговорно отношение към природата. Тя стимулира интереса им към зелената тематика и работи за формирането на екологична култура.

Зелената олимпиада е най-мащабното образователно събитие с екологичен характер. То е без аналог в страната по обхват и по мащаб на провеждане. Всяка година в проявата се включват над 5000 деца от 1. до 12. клас от цялата страна.

 

 

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата