В над 80% от българските училища има случаи на насилие

31 март, 2015 11:08 | Средно образование | Няма коментари

В над 80% от българските училища има случаи на насилие

Над 80% от училищата в България са регистрирали случаи на насилие в последната година, съобщиха от МОН. Расте броят на агресивните прояви в малките селища, увеличават се и побоите и скандалите между момичета. Най-много регистрирани подобни прояви има в София, защото в столицата има и най-много училища. Най-малко са в област Смолян.

Просветният министър Тодор Танев лансира кампания за борба с насилието, но по-голямата част от конкретните мерки ще се обсъждат тепърва. Все пак той посочи, че ще настоява пред МВР за ударни акции за дрога, при които се блокират и претърсват цели училища и квартали, за да се респектират дилърите. Той поясни, че идеята му е за нещо подобно на кампанията „Нулева толерантност“, провеждана в Ню Йорк. Танев посочи, че в училище с наркотици се търгува не само след часовете, но и в голямото междучасие, като растяло разпространението на синтетична дрога.

Шансът идеята му да се приеме от МВР не е голям. Той обаче ще има разговори с министър Румяна Бъчварова и с министъра на правосъдието Христо Иванов за мерките срещу насилието, както и за инкриминирането на посегателствата срещу учители, за което Танев говори от известно време насам.

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата