Георги Симеонов представя нов вариант на „Графиня Марица“

26 март, 2015 11:18 | Изкуство | Няма коментари

Георги Симеонов представя нов вариант на „Графиня Марица“

Сценичната си адаптация на една от най-известните оперети на Имре Калман „Графиня Марица“ ще покаже режисьорът Георги Симеонов. На 27 март (петък) в Общинския културен институт „Надежда“ и на 28 март (събота) в ОКИ Дом на културата „Искър“ (до езерото в кв. Дружба 1) от 18 ч. Изпълнителите са студенти от Националната музикална академия “Проф. Панчо Владигеров”, подбирани от класовете на професорите Свилен Райчев и Велизара Караянкова, а музиката ще пресъздаде оркестърът Симфониета “София”, под палката на диригента Христо Павлов. Ще видим един нетрадиционно разигран, жизнерадостен спектакъл с млади дарования.

Премиерата беше в началото на февруари в големия салон на БАН, с подкрепата на председателя акад. Воденичаров.

Георги Симеонов отдавна си е поставил за цел да лансира – като сам създава поле за изява – певците, тръгнали в това трудно поприще. Режисьорът умее да работи със студентите сценично, като към гласовия талант, изважда, развива и прибавя актьорските им способности.

Георги Симеонов има специализация при Франко Дзефирели, бил е асиситент на Жанет Астел (Канада); работил е за Euro Stage –Холандия, където прави като режисьор “Лучия ди Ламермур”, “Риголето”, “Трубадур”, “Ловци на бисери”; в Германия, в театъра в Кемниц поставя Верди „Бал с маски“ и „Катерина Корнаро“ на Доницети. Член е на Общноста на Доницети в Бергамо Италия и поставя опери на Доницети на летни фестивали. 2014-та е поканен за „Любовен еликсир“ в гр.Ермиони, Гърция.

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата