„Българското кино – 100 години след началото”

2 април, 2015 08:10 | Изкуство, Свободно време | Няма коментари

„Българското кино – 100 години след началото”

Националната академия за театрално и филмово изкуство „Кръстьо Сарафов” организира конференция „Българското кино – 100 години след началото”.

Събитието, посветено на стогодишния юбилей на българското кино ще се състои на 15 април (сряда) от 10.00 ч. в Аулата на НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов”. Негови инициатори и организатори са Ректорът проф. д.н. Любомир Халачев и хабилитирани преподаватели по киноизкуство в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов”.

Конференцията цели да провокира отворен професионален разговор за актуалния кинопроцес в България с участието на кинопрофесионалистите и на експерти от държавните и обществени институции.

Проблематичните теми ще представят академични учени, хабилитирани преподаватели и творчески личности от професионалните киносреди и националните медии, представители на държавните институции. Академичното събите е нашият професионален отклик на живия обществен интерес към възраждащата се в последните години българска киноиндустрия. В годината на столетното ни кино организираме форум за изявяване на активната позиция на цялата кинематографична общност като фактор за промяна. Предлагаме академична територия за дискусия, рефлектираща актуалните процеси и проблеми в кинематографичния ни делник. Очакваме плодотворен разговор с последствия за развитието и активното присъствие на киноизкуството в културната реалност на европейска България.

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата