„Екомеждучасие – Моят зелен град“ откри екоклуб в училище в Костинброд

15 април, 2015 15:48 | Денят | Няма коментари

Ученици от СОУ „Д-р Петър Берон“ в Костинброд се включиха в инициативата „Екомеждучасие – Моят зелен град“. Екипът на Академика БГ им гостува на 15-ти април, откри екоклуб и проведе с тях забавна викторина на екологична тематика. Показалите най-добри знания за опазването на природата получиха специални награди.

Младите екоактивисти получиха от Академика БГ материали в подкрепа на своята дейност – видеоурок на тема „Вода“, интерактивна презентация за опазването на природата и примерен план за работа на екоклуба.

„Екомеждучасие – Моят зелен град“ е образователна инициатива на Кока-Кола ХБК България и Образователния портал Академика БГ. Тя се провежда се провежда за трета поредна година. През 2012 и 2013 г. в нея се включиха повече от 7 000 деца на възраст от 10 до 18 г. от общо 88 училища в Търговище, София, Банкя, Костинброд, Варна, Стара Загора, Бургас, Плевен и Пловдив.

Тазгодишното издание на инициативата започна с учредявяне на екоклуб в столичното 122-ро ОУ „Николай Лилиев“ и продължи в Професионалната гимназия по туризъм “Алеко Константинов” в Банкя и Пловдивското СОУ „Братя Миладинови“, където беше подкрепен действащ такъв.

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата