“Екомеждучасие – Моят зелен град“ открива екоклуб в Костинброд

15 април, 2015 10:50 | Денят | Няма коментари

“Екомеждучасие – Моят зелен град“ открива екоклуб в Костинброд

На 15.04.2015 г. „Екомеждучасие – Моят зелен град“ ще гостува в СОУ „Д-р Петър Берон“ в град Костинброд. Събитието ще започне в 13:30 часа. Новооткритият училищният екоклуб ще получи подготвени от организаторите материали, свързани с опазването на природата.

Децата ще участват и в забавна екологична викторина с много награди. Тазгодишното издание на „Екомеждучасие – Моят зелен град“ е посветено на ученическата активност в опазването на околната среда. В столичното 122 OУ „Николай Лилиев“ София беше открит ученически екоклуб, а в Професионалната гимназия по туризъм “Алеко Константинов” в Банкя и в Пловдивското СОУ „Братя Миладинови“ беше подкрепен действащ такъв. Общо 6 ученически природозащитни клуба ще бъдат включени в инициативата. За всички участници са подготвени подходящи интерактивни презентации, материали на екотематика, награди, съвместни събития и публикации в образователния портал Академика БГ.

„Екомеждучасие – Моят зелен град“ е образователна инициатива на Кока-Кола ХБК България и Образователния портал Академика БГ. Тя се провежда за трета поредна година. През 2012 и 2013 г. в нея се включиха повече от 7 000 деца на възраст от 10 до 18 г. от общо 88 училища в Търговище, София, Банкя, Костинброд, Варна, Стара Загора, Бургас, Плевен и Пловдив.

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата