„Екомеждучасие – Моят зелен град“ открива екоклуб в Трето СОУ „Марин Дринов“

23 април, 2015 09:00 | PR сфера | Няма коментари

„Екомеждучасие – Моят зелен град“ открива екоклуб в Трето СОУ „Марин Дринов“

На 24.04.2015 г. организаторите на „Екомеждучасие – Моят зелен град“ ще открият ученически екоклуб в столичното 3 СОУ „Марин Дринов“. Събитието ще започне в 12:45 часа. Учениците ще получат материали, свързани с опазването на природата и ще участват и в забавна екологична викторина с много награди.

Тазгодишното издание на „Екомеждучасие – Моят зелен град“ е посветено на ученическата активност в опазването на околната среда. Общо 6 ученически природозащитни клуба се включват в образователната екологична инициатива. В столичното 122 OУ „Николай Лилиев“ и в СОУ “Д-р Петър Берон” (Костинброд) бяха открити ученически екоклубове, а в Професионалната гимназия по туризъм “Алеко Константинов” в Банкя и в Пловдивското СОУ “Братя Миладинови” бяха подкрепени действащи такива.

„Екомеждучасие – Моят зелен град“ е образователна инициатива на Кока-Кола ХБК България и Образователния портал Академика БГ. Тя се провежда за трета поредна година. През 2012 и 2013 г. в нея се включиха повече от 7 000 деца на възраст от 10 до 18 г. от общо 88 училища в Търговище, София, Банкя, Костинброд, Варна, Стара Загора, Бургас, Плевен и Пловдив. Инициативата има за цел възпитаване на любов към природата и изграждане на екологична култура сред подрастващите.

 

 

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата