Национална академия за театрално и филмово изкуство

7 април, 2015 11:21 | Учебни Заведения | Няма коментари

Национална академия за театрално и филмово изкуство

Националната академия за театрално и филмово изкуство (НАТФИЗ) „Кръстьо Сарафов“ е създадена 1948 година. Започнала своята история като двугодишна театрална школа към Народния театър „Иван Вазов“, впоследствие тя прераства в първото българско Държавно висше театрално училище.

Академията непрестанно разширява, осъвременява и обогатява своята дейност. Днес тя предлага на своите студенти широк спектър от специалности и програми, някои от които са уникални за страната и могат да се изучават единствено в Академията.

Издаваните от НАТФИЗ документи за придобита професионална правоспособност и образователно-квалификационна степен са валидни не само в страната, но и в чужбина в съответствие и въз основа на всички сключени от държавата конвенции.

Академията разполага със солидна и добре оборудвана материално-техническа база: Учебен драматичен театър, три камерни сцени, Учебен куклен театър, Учебен аудио-визуален комплекс с Кино и видео зали, Учебна киностудия, Учебен телевизионен център, Дигитален мултимедиен център, Академична библиотека и архив, зали за танци, модерни аудитории, студия, лаборатории и разнообразие от високо професионални ателиета, които допълват имиджа й на място, където професионализмът може да бъде овладян.
В социално-битов план студентите разполагат със Студентски стол и Студентско общежитие.

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата