Седмокласник от столичното III СОУ спечели три награди от „Екомеждучасие – Моят зелен град“

24 април, 2015 14:00 | Денят, Средно образование | Няма коментари

Седмокласник от столичното III СОУ спечели три награди от „Екомеждучасие – Моят зелен град“

Седмокласникът Денис от столичното III СОУ „Марин Дринов“ спечели три награди от „Екомеждучасие – Моят зелен град“. Това се случва за първи път в инициативата.

Екипът на Академика БГ гостува на учениците на 24-ти април, откри екоклуб и проведе с тях забавна викторина на екологична тематика. Показалите най-добри знания за опазването на природата получиха специални награди.

Младите екоактивисти получиха от Академика БГ материали в подкрепа на своята дейност – видеоурок на тема „Вода“, интерактивна презентация за опазването на природата и примерен план за работа на екоклуба.

„Екомеждучасие – Моят зелен град“ е образователна инициатива на Кока-Кола ХБК България и Образователния портал Академика БГ. Тя се провежда за трета поредна година. През 2012 и 2013 г. в нея се включиха повече от 7 000 деца на възраст от 10 до 18 г. от общо 88 училища в Търговище, София, Банкя, Костинброд, Варна, Стара Загора, Бургас, Плевен и Пловдив.

Тазгодишното издание на инициативата започна с учредявяне на екоклуб в столичното 122-ро ОУ „Николай Лилиев“ и СОУ „Д-р Петър Берон“ в Костинброд. „Екомеждучасие – Моят зелен град“ продължи в Професионалната гимназия по туризъм “Алеко Константинов” в Банкя и Пловдивското СОУ “Братя Миладинови”, където беше подкрепен действащ такъв.

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата