Топ 3 на най-скъпите училища в света

16 април, 2015 10:15 | Средно образование | Няма коментари

Топ 3 на най-скъпите училища в света

Заможните родители изпращат децата си да учат в най-елитните и скъпи учебни заведения, като често ги оставят да живеят там в пансион. Огромните такси за обучение гарантират качествено образование и богати съученици. Вижте, кои са трите най-скъпи учебни заведения в света:

Institut Le Rosey, Роле, Швейцария – 99 566 долара на година

Учебното заведение се намира се в град Роле, Швейцария. По- известно е като „кралското училище“, а причина затова е , че там учат децата на няколко манарси. В Institut Le Rosey се обучават само 400 ученици, като на всеки 5 възпитаника се пада по един преподавател. През първите три месеца на зимата цялото училище се мести в Берн, където зимата е по-мека.

College Alpin International Beau Soleil, Виларс-Сур-олон, Швейцария – 93 158 на година

Училището е основано е през 1910 година. В него се обучават само 200 ученика, като един клас се състои само от 4 деца. В College Alpin International Beau Soleil са учили деца с кралско потекло, както и деца на известни личности.

St. Albans School, Вашингтон – 54 151 долара на година

Училището се намира в столицата на САЩ. В него се обучават  ученици от 4-ти до 12-ти клас. Основано е през 1909 година. В него има 575 ученици в момента.

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата