„Хубавата Елена“ се завръща в Музикалния театър

20 април, 2015 09:09 | Изкуство | Няма коментари

„Хубавата Елена“ се завръща в Музикалния театър

Националният музикален театър представя на 30 април и 7 май от 19 часа най-новата си премиера оперетата „Хубавата Елена“ от Жак Офенбах – един от създателите на жанра. Композиторът представя тази своя творба като един истински шедьовър на директорите на театър „Вариете“ в Париж и се оказва прав. Премиерата й на 17 декември 1864 г. бележи изключителен успех.

Постановчик на спектакъла е Марио Николов, за когото това е първи режисьорски прочит на една от най-известните оперети. Диригент – постановчик е Юли Дамянов, за когото това е четвърта постановка. Диригент е Игор Богданов. Сценографията е на Николай Николов, костюмите на Цветанка Петкова – Стойнова, хореографията – на Светлин Ивелинов и Антоанета Алексиева, а хормайстор е Людмил Горчев.

Премиерата е посветена на 80-годишнината от рождението на големия български диригент Борис Хинчев, който е бил диригент-постановчик на последната постановка на „Фраскита“ на сцената на Националния музикален театър „Стефан Македонски“ поставена в сезон 1986/1987. Диригентът на тази последна постановка Юли Дамянов днес вече е диригент-постановчик.

Повече информация ТУК

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата