104 фирми на млади предприемачи се състезават на „ТФ фест“

16 април, 2015 12:16 | Денят | Няма коментари

104 фирми на млади предприемачи се състезават на „ТФ фест“

104 виртуални предприятия на ученици от България, Румъния и Черна гора ще се състезават на „ТФ фест 2015“, който ще се проведе на 23 и 24 април в Международен панаир Пловдив.  Това е най-големият годишен форум на Мрежата на българските тренировъчни предприятия. На неговото 18-о издание за първи път ще има секция „Образование и кариера“ и Национална ученическа олимпиада по роботика.

Младите мениджъри ще се борят за 30 награди в рамките на 12 конкурса, които ще излъчат най-добрия щанд, най-подготвения екип, най-атрактивните рекламни материали и каталог, най-ефектната презентация и уеб сайт, най-успешната банка и компанията, развиваща социално отговорен бизнес. Ще бъдат избрани Мис и Мистър „ТФ фест“. Ще бъдат връчени и ежегодните награди за защита на интелектуалната собственост.

По време на Международния панаир на тренировъчните фирми учениците  ще демонстрират своите умения в областта на финансите, търговията, туризма и хотелиерството, производството на облекла, аксесоар, бижута и играчки, строителството и озеленяването, рекламата и услугите. Някои от тях осъществяват аванардни бизнес проекти, като разработване на приложения за Android, създаване на летателен център и управление на агенция за запознанства.  Работата им ще бъде оценявана от представители на бизнеса, университети, министерства  и неправителствени организации.

„ТФ фест“ е одобрен като международно събитие от Европейската комисия и е включен в Европейската седмица на малките и средни предприятия, заявиха от Центъра на учебно-тренировъчните фирми (ЦУТФ) към Министерството на образованието и науката, който е организатор на проявата. Форумът е част от проекта „Мост между училището и бизнеса“.

Целта на тези фирми е да се подобри подготовката на бъдещите мениджъри, като се доближи до истинските условия на работа и се развива креативното мислене. Прилага се интегрирано обучение по икономика, компютърни умения, бизнес администрация, роден и чужд език.  Всяка година нови 5000 младежи се подготвят в над 330 виртуални фирми у нас. Те имат възможност да повишат квалификацията си в чужбина, тъй като ЦУТФ е част от Световната мрежа на тренировъчните предприятия.

Бъдещи специалисти ще се изявяват и на VІІ Панорама на професионалното образование, организирана от МОН. Очаква се повече от 300 ученици от цялата страна да участват в 13-те конкурса, които ще се проведат в Международен панаир Пловдив. На 24 април ще се състезават претендентите за титлите по приложна електроника, моден дизайн и десениране на текстил, строителство, озеленяване и цветарство,  мебели и дърворезба, керамика, фризьорство и грим, най-добра бизнес идея.  Младите готвачи, сладкари, бармани, сервитьори и карвинг експерти ще мерят сили с известни майстори по време на турнирите за Националната кулинарна купа на България на 24 и 25 април също в Панаира.

 

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата