Десетки музеи и галерии ще участват в „Нощ на музеите“

2 май, 2015 09:17 | Афиш, Изкуство, Свободно време | Няма коментари

Десетки музеи и галерии ще участват в „Нощ на музеите“

Десетки музеи и галерии в страната отново ще участват на 16 май 2015 година в Европейската инициатива „Нощ на музеите”. Европейската „Нощ на музеите” е организирана за първи път през 2005 г. от френското Министерство на културата и само за няколко години тя се разпространява успешно из цяла Европа. Българските музеи и галерии се включват веднага в инициативата още в първото й издание.

Министерството на културата продължава да събира предложения и заявки за участие в европейската инициатива, като в Нощта могат да се включат както национални музеи и галерии, така и регионални музеи и общински културни институти, а също и частни галерии и изложбени пространства, които проявяват интерес към събитието.

В предстоящата Европейска „Нощ на музеите” на 16 май 2015 г., когато по традиция вратите на музеите и галериите ще са отворени до полунощ и входът в тях е свободен за посетителите, с нови интересни експозиции и с най-различни атракции и артистични изяви пространствата за изкуство ще обогатят тазгодишното издание на инициативата.

 

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата