Стив Ханке взе участие в конференция за финансово образование у нас

13 май, 2015 12:10 | | Няма коментари

Стив Ханке взе участие в конференция за финансово образование у нас

Проф. Стив Ханке даде специална пресконференция за българските медии веднага след обявяването му за Доктор хонорис кауза на Варненския свободен университет „Черноризец Храбър”. Професорът пристигна в София за участие в международната конференция „Образование и бизнес – Финансово образование за устойчива икономика“.

Известен като “бащата на валутния борд” у нас, той беше удостоен с почетното звание Доктор хонорис кауза на Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“. Висшето учебно заведение  го отличи за приноса му за развитието на модерната икономическа теория и трансфера на иновационни практики за повишаване на икономическата и финансова култура на младите хора в Република България.

Тържествената церемония по присъждането на званието се състоя по време на международната конференция „Образование и бизнес – Финансово образование за устойчива икономика“ на 11 май в София, организирана от Медийна група България он ер, Bloomberg TV и Медийна група Инвестор.Бг.

Официалното откриване на форума беше в 09.00 часа с приветствие на министъра на труда и социалната политика и вицепремиер, Ивайло Калфин. Проф. Ханке сложи начало на дебатите на международната конференция с темата: „Проблемът на финансовото образование в България. Как да се реши?”.

Институционални партньори са: Български форум на бизнес лидерите, Българска мрежа на Глобалния договор на ООН, Българска стопанска камара, Българска търговско-промишлена палата, Италианска търговска камара в България, Френско-българска търговска и индустриална камара, Българска асоциация за управление на хора, Българско дружество за връзки с обществеността, Асоциация на индустриалния капитал в България,  JobTiger, Junior Achievement, AIESEC, Akademika.bg.

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата