Тенорът Стефан Петков с премиерен спектакъл на „Хубавата Елена“

22 май, 2015 10:11 | PR сфера, Изкуство, Свободно време | Няма коментари

Тенорът Стефан Петков с премиерен спектакъл на „Хубавата Елена“

След изключителния успех на двете премиери на „Хубавата Елена“ от Жак Офенбах на сцената на Националния музикален театър „Стефан Македонски“, в които своя блестящ дебют направиха примата на театъра Валентина Корчакова и младото мецосопрано Йоана Кадийска в ролята на Елена, и третото представление се очаква с огромен интерес. На 23 май 2015 г.  от 19.00 ч. своя дебют като Парис ще направи и тенорът Стефан Петков. След като блесна с богато нюансирания си тембър в теноровия концерт „Медитеранео“ , сега Стефан Петков ще ни представи един влюбен и романтичен Парис.

Стефан Петков завършва бакалавърска степен по  оперно пеене в НМА “Панчо Владигеров” – София през 2007 г.  и  става артист – солист в ДМТ „Константин Кисимов”-В.Търново. Продължава образованието си с доц. Констанца Вачкова и през 2008 г. вече е солист на Националния музикален театър „Стефан Македонски“. През същата година  печели първа награда на Младежкия международен конкурс”Короната на Търновград”-В.Търново , 3 години по- късно участва в майсторски клас на Райна Кабаиванска. През този сезон почитателите на оперетата могат да го видят освен в „Медитеранео“ и в ролята на Павлин от „Българи от старо време“ на Ас.Карастоянов и Йозеф във „Виенска кръв“ на Й. Щраус.

Този спектакъл е премиерен и за примата на театъра – сопраното Добрина Икономова в ролята на Атина Палада.

Безспорният успех на „Хубавата Елена“ вече е във визитките на творческия тандем режисьорът Марио Николов и диригентът Юли Дамянов, които   отдавна  са утвърден и успешен екип печелещ сърцата и аплодисментите на почитателите на музикално-сценичните жанрове  не само в София, но и в цялата страна.  Сценографията е на Николай Николов, костюмите – на Цветанка Петкова – Стойнова,мултимедията – на Ива Павлова. Асистент-режисьор е Александър Мутафчийски, а хореографи  – Светлин Ивелинов и Антоанета Алексиева, хормайстор- Людмил Горчев.

 

 

 

 

 

 

 

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата