В СУ се провежда устният изпит по журналистика

27 юни, 2015 08:40 | Висше образование | Няма коментари

В СУ се провежда устният изпит по журналистика

475 кандидат-студенти, издържали писмения изпит и получили оценки над 3,50, са допуснати на устния изпит по журналистика днес от 9.00 ч. в Ректората на Софийския университет.  Зам.-деканът на Факултета по журналистика и масова комуникация и председател на изпитната комисия доц. Ефрем Ефремов пожела успех на всички кандидати. Той ги посъветва да не се притесняват и изрази надежда с много голяма част от кандидатите да се срещне отново на есен, когато ще бъдат студенти в първи курс.

Устният изпит по журналистика протича под формата на събеседване на изпитните комисии с кандидат-студентите. За обективност на оценките и съпоставимост на знанията на кандидатите на всички се задават едни и същи въпроси, които се определят от изпитната комисия в деня на изпита. За оформяне на общото представяне на кандидат-студента е допустимо комисиите да задават допълнителни, изясняващи въпроси към основните теми.

Предмет на оценка са: обща култура и осведоменост по актуални събития; комуникативни умения; информираност и мотивация за професията. Ако кандидат-студентът представи свои авторски материали, комисиите могат да зададат въпроси, свързани с тях.

Издържалите успешно устния и писмения изпит по журналистика могат да кандидатстват за специалностите във Факултета по журналистика и масова комуникация – Журналистика, Връзки с обществеността и Книгоиздаване.

В 9.00 часа започна и изпитът събеседване за специалност Изобразително изкуство, а в 13.00 часа ще се проведе изпитът по музикален инструмент или пеене за специалност Музика.

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата