До 25 юни излиза първото класиране за гимназистите

20 юни, 2015 07:18 | Кандидатстване, Средно образование | Няма коментари

Приключи първият етап на класиране за прием в държавните и общински училища, когато седмокласниците трябваше да да подават заявления (по образец) в училищата-гнезда. До 25 юни ще бъдат обявени списъците с приетите ученици на първия етап на класирането. Учениците, които не са удовлетворени от класирането си на първия етап, трябва да подадат в училището, в което са класирани, заявление за участие във втория етап
от класирането – от 26 до 30 юни. Желанията не се пренареждат и кандидатът може да се класира на втория етап на по-предно желание.
Ако няма възможности за по-предно класиране, кандидатът остава на мястото си от първия етап на
класирането. Ако кандидатът е минал на по-предно свое желание, следва да сезапише в приемащото училище – от 6 юли до 8 юли включително.
За неуспелите да се класират и за неудовлетворените от втория етап на класирането ученици има възможност за участие в третия етап на класирането. За него от 10 до 14 юли ще се подава ново заявление в училището-гнездо, в което желанията могат да се подредят отново съобразно останалите свободни места и резултатите от изпитите на кандидата. Ако на втория етап ученикът се е записал, за да подаде заявление за участие в трети етап, трябва да изтегли документите си.

След обявяване на резултатите от третото класиране и останалите свободни места следва етап на попълване на незаетите места по приемащи училища до 28 юли. Необходимата информация ще се получава от директорите на приемащите училища.

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата