НБУ с нов сайт

4 юни, 2015 11:50 | Висше образование | Няма коментари

НБУ с нов сайт

От 1 юни 2015 г. Нов български университет има нов сайт с напълно променен дизайн. Дизайнът е съобразен с основни тенденции от последните години, които позволяват да се подобри ползваемостта и да е по-привлекателен и удобен за потребителите.

Променени са шрифтовете, цветовете и разположението на информацията. Началната страница позволява голяма гъвкавост по отношение на информацията, разположена в нея.

По отношение на ползваемостта и технологиите – сайтът е олекотен и раздвижен, което означава, че зареждането на страниците става по-бързо, независимо от увеличения брой и обем изображения. Сайтът е адаптиран за различни мобилни устройства и размери на екрана, с което се преодолява един от най-големите проблеми пред потребителите на настоящия сайт. Платформата позволява интегриране на видео.

Една от най-важните функционалности е интегрираност с вече съществуващите електронни системи на университета, което позволява работата на студентите с техните електронни профили е-студент и електронната платформа за обучение Мудъл. Студнетите в НБУ могат да записват програмата си, да променят курсове, да получават оценяването си, да общуват със своите преподаватели онлайн, да ползват електронни бази данни с научни публикации, както и да извършват множество други дейности по обучението си онлайн.

Сайтът може да посетите на адрес http://www.nbu.bg

 

Подкрепете ни

Теми:
Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата