Продължава записването за Майсторския клас на виртуозния пианист Людмил Ангелов в Нов български университет

8 юни, 2015 17:38 | Висше образование | Няма коментари

Продължава записването за Майсторския клас на виртуозния пианист  Людмил Ангелов в Нов български университет

 

През месец юни тази година маестро Людмил Ангелов и Нов български университет организират шестото издание на клавирния майсторски клас „Големите пианисти-композитори”. В майсторския клас на Людмил Ангелов право на участие имат изпълнители от 14 до 30-годишна възраст с музикално образование или особени творчески постижения. Кандидатите за участие в майсторския клас могат да подават документи до 10 юни 2015 г. Прослушването ще се проведе на 14. юни в Нов български университет, а обучението в майсторския клас ще продължи от 15 до 25 юни. Най-добрите участници в майсторския клас на големия български пианист Людмил Ангелов ще се представят с концерт на 26 юни  в Зала „България“.  Концертът е част от фестивала „Софийски музикални седмици“.

Определени участници, показали изключително майсторство по време на майсторския клас, ще получат възможността да участват в концерти в Испания, Полша и България.

Людмил Ангелов е Почетен професор на НБУ и един от най-добрите изпълнители на Шопен в света. Впечатляващи са неговите рецитали през 2000 г. на Международния клавирен фестивал La Roque d’Anth?ron във Франция, както и на Международния Шопенов фестивал във Варшава. Изпълненията на Людмил Ангелов се излъчват от радио и телевизионни канали в България, , Испания, Полша, Франция, Великобритания, Унгария, САЩ, Аржентина и Корея. Неговият компактдиск с ронда и вариации на Шопен получи награда от Международния Шопенов институт във Варшава с “Grand Prix du Disque Chopin”. Людмил Ангелов представя няколко световни премиери на произведения от Николай Капустин на Международния музикален фестивал в Толедо, 2006 г.

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата