Завърши петото издание на „Литературен конкурс за средношколци“ в НБУ

22 юли, 2015 09:18 | Висше образование, Изкуство, Свободно време | Няма коментари

Завърши петото издание на „Литературен конкурс за средношколци“ в НБУ

На 15 юли 2015 г. завърши проектът „Литературен конкурс за средношколци“- 2015 г.

Петото издание на конкурса се състоя на 16.05.2015 г. в НБУ. Състезаваха се 86 конкурсни работи в два модула: есе и кратък разказ. Конкурсът беше журиран от студенти в две филологически програми на НБУ и от преподаватели в Департамент „Англицистика“. Участниците в конкурса имаха възможност да изберат една от три предложни теми за есе и/или едно от три начални изречения за кратък разказ.

На награждаването на участниците, на 26.06.2015 г., присъстваха участниците в конкурса, учители, родители и съученици от трите наградени училища. И тази година най-добре се представиха учениците от 1 АЕГ, София, следвани от ГПЧЕ „Симеон Радев“, гр. Перник, и ПЧАГ „Уилям Шекспир“, София. За победителите в конкурса бяха осигурени шест парични награди и десет материални награди. Парични награди получиха и трите училища с наградени ученици. Сертификати за отлично представяне получиха над 40 ученици.

Компетентност и професионализъм показаха студентите от бакалавърската програма „Англицистика“ и от магистърската програма „Лингводидактика“ на НБУ, които се включиха във всички дейности по организирането, провеждането и оценяването на конкурса. Всички те получават сертификати за отлично представяне в проекта и материални награди.

Литературният конкурс на НБУ се утвърди като един от най-очакваните за българските средношколци конкурси за творческо писане на английски език. Голяма част от участниците в конкурса са вече сред студентите и кандидат-студентите във филологическите програми на Университета. С решение на Департамент „Англицистика“ от април 2015 г., сертификатите на наградени участници, както и сертификатите за отлично представяне в конкурса, ще имат тежестта на документ за владеене на английски език при кандидатстване за програма „Англицистика“.

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата