31 български ученици изоставени от туроператора си в Испания

9 юли, 2015 07:35 | Денят, Пътешествия, Свободно време | Няма коментари

31 български ученици изоставени от туроператора си в Испания

Туроператорът „Гъливер травел“ е изоставил в испанския град Лорет де Мар група от 31 ученици от Националната финансово-стопанска гимназия в София – на снимката. Децата събрали пари, за да се настанят в пансион за бежанци, съобщи пред БНТ Ивелин Иванов, баща на един от учениците. „Управителката на фирмата не си вдига телефона“, заяви бащата. Той поясни, че екскурзията е планирана за 10 дни, а са платени само две нощувки.

Проверка показа, че „Гъливер Травел“ ЕООД има регистрирани нарушения в Министерство на туризма, за които е сезирана КЗП и e стартирана процедура по установяване на административно нарушение. Според сегашното законодателство при такава ситуация се предвижда фирмата да продължи дейността си до установяване на нарушението, което предстои да бъде променено, съобщиха от Министерството на туризма.

Туроператорът организира пътуването на деца от VIII, IX и X клас на Националната финансово-стопанска гимназия, като при пристигането в Испания се оказва, че нощувките на групата не са платени. Децата са добре, установен е контакт с тях. Стартирана е проверка по случая.

Справката на Министерството на туризма показва, че „Гъливер Травел“ има валидна застраховка до 22 април 2016 г. с лимит 75 000 лв. През октомври 2014 г. застрахователно дружество завежда преписки на щети по претенции на туристи, на които не са осъществени туристически пътувания. Министерството на туризма е сезирало КЗП по случая и от полученото официално писмо става ясно, че са съставени актове за установяване на административно нарушение, които не са влезли в сила поради обжалване в съда.

 

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата