83 000 млади хора във Великобритания са бездомни

11 юли, 2015 07:43 | Денят | Няма коментари

83 000 млади хора във Великобритания са бездомни

Около 83 000 са бездомните млади хора във Великобритания и този  брой надхвърля драстично посочената от правителството цифра – 3 пъти по-малко. Информацията е на експерти в университета в Кеймбридж. През 2014 г. като бездомни – спящи по улиците и пребиваващи в общежития, са записани  26 852 души. Проучването на Центъра за настаняване и планиране в Университета в Кеймбридж е уточнило, че младежката бездомност към днешна дата е най-голяма. То се основава на официални данни от проверки на 40 местни власти и национална анкета сред повече от 2000 младежи от 16 до 25 години.

Експертите съветват да се отделят финансови ресурси за решаването на проблема и да бъде оказана подкрепа на младежите в неравностойно положение.

„Правителството не осъзнава сериозността на самия мащаб на проблема в Обединеното кралство!“, каза Балбир Чатрик, директор на Centrepoint. „Младите хора обикновено са изправени пред липсата на дом не по тяхна вина. Като общество, ние им дължим национална мрежа за сигурност!“, допълва той.

Кемпбъл Роб, главен изпълнителен директор на Shelter, заяви: „Това изследване рисува мрачна картина за младите във Великобритания и показва, че сегашният план на правителството за намаляване на жилищна помощ за 18- до 21-годишните не може да бъде нищо повече от катастрофален!“.

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата