XV майсторски клас на Райна Кабаиванска в НБУ

19 юли, 2015 06:08 | Афиш, Висше образование | Няма коментари

XV майсторски клас на Райна Кабаиванска в НБУ

От 7 до 27 септември 2015 г. ще се проведе XV Международен майсторски клас на Райна Кабаиванска в НБУ.
Прослушването на кандидатите ще бъде на 7 септември в Софийската опера и балет и ще се проведе лично от Райна Кабаиванска. Желаещите да се явят на прослушването могат да се регистрират на: http://www.rainakabaivanska.net/master_classes_add_bg.php

Условията за участие са кандидатите да имат музикално образование или в момента да се обучават в музикално висше училище, да са на възраст до 32 години и да подготвят пет арии за конкурсното прослушване и за работа по време на майсторския клас.

10 избрани млади оперни певци от всички кандидати ще имат възможността да работят с Райна Кабаиванска върху усъвършенстване на вокалната си техника и актьорска интерпретация, както и да подготвят нови роли.
На 27 септември най-добрите участници в майсторския клас ще представят Галаконцерт в Софийската опера и балет с оркестъра на оперния театър, под диригентството на Найден Тодоров и със специалното участие на Райна Кабаиванска. По време на Гала концерта Райна Кабаиванска ще присъди стипендиите от нейния дарителски фонд. Стипендиите ще бъдат в три категории за обучение с голямата оперна актриса – за майсторския клас в Нов български университет; за майсторския клас в Академия Киджана в Сиена, Италия; специални едногодишни стипендии за Института „Веки – Тонели“ в Модена, Италия.

 

 

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата