Маргарита Хранова: Винаги планирам нови неща

26 август, 2015 12:27 | Гост, Изкуство, Свободно време | Няма коментари

Маргарита Хранова: Винаги планирам нови неща

Маргарита Хранова над 45 г. е на сцената. През 1971 г. завършва естрадния отдел на Българската държавна консерватория. Започва с популярното за времето трио „Обектив”, а после със самостоятелна кариера. Печели много и престижни награди, сред които и «Златният Орфей» през 1979 г. за цялостно творчество.
И до днес певицата не спира концертната си дейност. През август заедно с Мариана Попова, Иван Лечев, Дони и Нети, Валди Тотев и много други естрадни и поп звезди във Варна почетоха с грандиозен концерт 100 години от българското кино. На сцената звучаха хитове от българските филми “Осъдени души”, “Адаптация”, “Вчера”, “Козият рог”, “Таралежите се раждат без бодли“ и много други в нови аранжименти.
Това лято имахте турне в цялата страна. С кого и как мина?
– С изключителен успех приключи турнето с вечните песни на България. С колегите Кристина Димитрова, Орлин Горанов, Росица Кирилова, Йордан Караджов и др. обиколихме Русе, Варна, Бургас, Павликени, Стара Загова, Горна Оряховица, Хасково… Хората препълваха залите и пееха с нас. Невероятно преживяване и за изпълнители, и за зрители…
– Какво предстои?
– Винаги планирам нови неща. Ще участвам на «Златният Орфей» в дует с Пейо Филипов. Песента е „Река с милиони водопади“ на Милен Македонски. На 11 и 12 септември в Петрич в международния фестивал на забавната песен «Златен кестен» ще представя песен на непознат автор – Иван Кръстев, а за Деня на София на концерта в Зала 1 на НДК – нова песен на Петър Алексиев.
В началото на годината издадохте 17-ия си албум «Докога, Маргарито». На какви песни заложихте?
– На популярни песни, с по-различно звучене. Голяма част от тях съм изпяла през последните три години, но не са били издавани досега. Заглавието на албума идва от пилотната му песен. Тя е написана от Милен Македонски преди повече от двададесет години, но чак сега дойде времето да я изпълня. Изненадата е симфоничната версия на «Устрем».
– Изненадваща беше биографията ви.
– През март представих илюстрованата си биография „Минутите, които разпилях с любов”. Идеята и реализацията на книгата е на журналиста Иван Георгиев.
– Тази година получихте и престижната награда „Златно перо”за изключителен принос към българската култура и изкуство.
– Признанието на ФМ класик беше много мило. За мен всяко отличие е ценно, защото показва, че хората ме оценяват.
Яна ИВАНОВА

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата