Септемврийското класиране  в Нов български университет – на 23 септември

20 август, 2015 08:27 | Висше образование | Няма коментари

Септемврийското класиране   в Нов български университет – на 23 септември

 

Традиционното класиране през м. септември на Нов български университет ще е на 23 септември.

Кандидатите могат да се регистрират електронно или на място в отдел „Студенти“ в НБУ и в локалните центрове в градовете Пловдив, Варна и Видин.

Класиране през месец септември 2015 г.

  1. Подаване на документи за кандидатстване – от 17 август до 16 септември 2015 г.
  2. Обявяване на класирането –  23 септември 2015 г.
  3. Срок за записване и плащане на такси – от 24 септември до 30 септември 2015 г.

При записване за класиране се посочват програмите, за които се кандидатства и техният ред. Може да се кандидатства в до 7 (седем) програми, като е важно да се подредят по степен на желание – на първо място най-желаната програма, а на седмо – най-малко желаната.

Таксите за кандидатстване могат да се платят по банков път, електронно през E-Pay или на място в НБУ или локалните центрове.

Заявлението с програмите за кандидатстване може да подадете и преди да получите дипломата си за средно образование. След като я получите следва да я представите в НБУ или в Локалните центрове – Вие или Ваш представител – тя се сканира, за да участвате в класирането, а оригиналът остава във Вас.

Последният Тест по общообразователна подготовка (ТОП) ще се проведе на 20 септември, срокът за записване тече през м. август и е до 16 септември.

Подробна информация кандидатите могат да получат на http://www.nbu.bg и на зеления телефон за кандидат-студенти 028110110.

plakat NBU KSK

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата