21.08. е последният ден за кандидатстване в НАТФИЗ

20 август, 2015 16:52 | | Няма коментари

21.08. е последният ден за кандидатстване в НАТФИЗ

21 август (петък) е последният ден, в който кандидат-студентите могат да се запишат за участие в изпитната кампания на Националната академия за театрално и филмово изкуство „Кръстьо Сарафов“.
Какъв ще бъде броят на подалите документи и колко кандидати ще се надпреварват за всяка свободна позиция ще може да се определи едва след 17.30 часа.
Както всяка година, най-желани остават актьорските специалности, но като цяло се отчита завишен интерес към възможностите за образование в НАТФИЗ.
Очаква се съревнованието между кандидат-студентите да е по-оспорвано от предходната година, тъй като според междинните данни – записващите се на ден са значително повече от 2014 г.
Изпитите започват на 1 септември и ще се провеждат по график до 10 септември. Оценяващите комисии, квесторите и изпитните пространства са уточнени и подготвени да определят първокурсници в 67-та учебна академична година.
Новоприетите могат да бъдат не-повече от 194 български и чуждестранни студенти в 14 бакалавърски и 10 магистърски програми на двата факултета „Сценични изкуства“ и „Екранни изкуства“.
Ръководители на І курс в специалности Актьорство за драматичен театър ще бъдат проф. Иван Добчев и проф. д-р Атанас Атанасов, проф. Иван Добчев ще поеме и първокурсниците в Режисура за драматичен театър. Доц. Майя Енчева ще води клас Актьорство за куклен театър, доц. д-р Мира Каланова – Сценичен и екранен дизайн, а проф. д-р Петя Цветкова ще ръководи Театър на движението – Танцов театър.
Проф. д-р Дочо Боджаков, проф. д-р Теодор Янев, проф. д-р Атанас Кънчев, проф. д-р Светослав Овчаров и проф. д-р Станислав Семерджиев ще водят основните дисциплини във факултет „Екранни изкуства“.
Новоприети в специалности Драматургия, Филмова и телевизионна режисура, Филмово и телевизионно операторство и Филмов и телевизионен монтаж на Академията, ще започнат учебната 2015/2016 година с интензивен уъркшоп в Юндола

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата