Виртуален охранител ще ни изпраща до вкъщи

8 септември, 2015 08:35 | Денят, Технологии | Няма коментари

Виртуален охранител ще ни изпраща до вкъщи

Приложението Companion ви дава една от най-добрите идеи за придвижване в тъмното с приятел. С приложението е лесно както приятелите, така и членове на семейството да ви придружават по пътя към дома през нощта. Особено в райони, където не се чувствате в безопасност. Често пъти се обаждаме на някой приятел, само за да си говорим, докато се прибираме в тъмното и да знаят хората наоколо, че не сме сами.

Това приложение елиминира нуждата от дълъг, вероятно нервен разговор, пълен с празни приказки и вместо това предлага специален инструмент, предназначен да увеличи чувството на безопасност.

Companion може да се използва с всеки във вашите контакти и тези контакти не е нужно да са потребители на приложението. Просто вкарвате началната си точка и дестинацията в приложението и софтуерът следи напредъка ви в придвижването, като периодично пита „ОК ли сте?“ и „Всичко наред ли е?“ Ако не отговорите в рамките на 15 секунди или не натиснете  „Yes“ бутон, приложението автоматично ще уведомява определен ваш контакт.

Но защитните функции на приложението не свършват дотук. Ако Companion открие, че сте се отклонили или че вашите слушалки са били извадени от смартфона, приложението ще започне своето 15-секундно предупредително отброяване, преди да се свърже с вашия приятел или член от семейството.

За студенти Companion също така идва с възможността да докладва зони около колежа, които може би са по-безопасни, като ви позволява да изберете опцията „Чувствам се нервен/а“, когато сте в тази област. Създателите на Companion обещават да можем да се свързваме с длъжностни лица в училище при получаване на такива негативни доклади.

Разбира се, приложението не е предназначено да ви подканя да започне обиколка на опасни квартали в 3 часа сутринта, но поне сега имате още един, невероятно лесен начин да успокоите ума си, когато се окажете в такива ситуации.

В момента приложението е достъпно за безплатно сваляне и за IOS и Android.

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата