В СУ представиха Научната програма на НАТО „Наука за мир и сигурност“

25 септември, 2015 15:15 | Наука | Няма коментари

В СУ представиха Научната програма на НАТО „Наука за мир и сигурност“

В Аула Магна на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ се проведе Информационен ден за Научната програма на НАТО „Наука за мир и сигурност“.

Постоянната делегация на Република България към НАТО, Министерството на образованието и науката със съдействието на Министерството на външните работи бяха организатори този ден, посветен на Научната програма на НАТО „Наука за мир и сигурност“.
Официални гости и основни лектори на събитието бяха: Министър Тодор ТаневПроф. Костадин Костадинов – заместник-министър на образованието и наукатапосланик Сорин Дукару, помощник-генерален секретар на НАТО по нововъзникващите предизвикателства пред сигурността, и членове на неговия екип, г-н Жан Мюлер, член на Независимата група за оценка на научните проекти и директор на Института за динамика на флуидите „Фон Карман“, г-н Дарко Петрушич, заместник-министър на науката на Черна гора, д-р Денис Бетен, старши съветник към Програмата на НАТО за мир и сигурност, директорът на дирекция „НАТО и регионална сигурност“ към МВНР д-р Петьо Петев и други.

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата