Детски университет на НБУ отваря врати през октомври

25 септември, 2015 08:57 | Висше образование, Денят | Няма коментари

Детски университет на НБУ отваря врати през октомври

Всяка събота от 10 до 13 часа галерия УниАрт организира „Детски университет НБУ“ за деца на възраст от 5 до 14 години. Децата се запознават с живописната и скулптурна колекция на галерията; научават за основни жанрове, стилове и техники в изкуството; изработват рисунки, колажи, пластики и др.

Занятията се водят от изявени студенти на НБУ по изкуствознание и изящни изкуства. Всяка събота темата е различна и представена по забавен и увлекателен начин; тя се обявява на сайта на УниАрт и във фейсбук страницата на Детски университет.
Детски университет НБУ продължава и през новата учебна година! На първото занятие всеки от нас ще разкаже за своето лято – къде сме били, с кого сме се срещнали, какво сме научили, какво сме преживяли… Ще гледаме картини от български художници на тема „лято“, а после ще правим рисунки.
ТЕМА: Моето лято, 3 октомври, събота, галерия УниАрт на Нов български университет.

Занятията се провеждат в две групи: от 10:00 часа за деца на възраст до 7 години и от 11:30 часа за деца над 7-годишна възраст.

Таксата за участие е 4 лв. на посещение (не е необходимо да носите нищо, всички материали се осигуряват от галерията). Докато детето Ви се забавлява и научава полезни неща, може да посетите уютни места като био-кафето (непосредствено под галерията) или библиотеката на НБУ.

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата