Мултимедиен пърформанс „Я“ ще се състои в Музея за съвременно изкуство

24 септември, 2015 16:39 | Денят | Няма коментари

На 26 септември, събота от 16:30  в Музея за съвременно изкуство ще се състои мултимедиен пърформанс „Я“ (България, Япония).

Той е интердисциплинарен творчески продукт, който включва представяне на японска стрелба на живо, филмови кадри на тракийски мотиви, японска съвременна музика и хореография.
Сътрудничеството между двама японски творци, съвременната танцьорка Майко Дате и музиканта Йошио Мачида, заедно с автора на проекта, актрисата и режисьор Ива Панева съчетават в симбиозно пространство различни светогледи и интерпретират чрез многообразни изразни средства философията, стояща зад Дзен изкуството „Киудо“ (японска стрелба с лък).

“Я“ е продуциран от Сдружение „Наш Свят“ с финансовата подкрепа на Японската фондация и е част от праграмата на САМСИ „Театър в музея”.

Участващи артисти:
Йошио Мачида (музика/сценография)
Експериментален музикант, стилпанист, визуален артист. Член на Ohanami с Tatsuhisa Yamamoto. Основател на музикалния лейбъл Amorfon. http://www.yoshiomachida.com

Майко Дате (танц/хореография)
Съвременна танцьорка и хореограф в собствена данс компания “Japonens”. Член на танцова компания Madmoiselle Cinema.

Ива Панева (пърформанс артист/концепция/режисура)
Актриса, режисьор, автор и продуцент на проекти – синтез между сценични и медийни изкуства. Създава интерактивни представления.

За повече информация и резервации:
моб. 0894 379 119/ email: our_world@abv.bg
http://www.ourworldcenter.com

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата