НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ работи от първия ден

15 септември, 2015 22:03 | Висше образование, Денят | Няма коментари

НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ работи от първия ден

Днес 15 септември залата на Учебен драматичен театър на НАТФИЗ „Кр. Сарафов“ се изпълни с вълнение. Започва новата учебна година – 67 за Академията и първа за 187 момичета и момчета.

След встъпителното Академично слово на проф. д.н. Любомир Халачев – ректор на НАТФИЗ, с надслов „Какво ни носи четенето на книги“- първокурсниците бяха поканени на сцената. Всеки един от новоприетите – 146 в образователна степен „бакалавър“ и 41 в образователна степен „магистър“ – излезе под прожекторите, за да получи студентската си книжка лично от своите преподаватели. Проф. Иван Добчев, проф. д-р Атанас Атанасов, доц. Майя Енчева, проф. д-р Петя Цветкова, доц. д-р Мира Каланова и проф. д.и.н. Камелия Николова посрещнаха първокурсниците на факултет „Сценични изкуства“, а магистрите от проф. Снежина Танковска. Проф. д-р Теодор Янев, проф. д-р Станислав Семерджиев, доц. Любомир Христов, доц. Владислав Будинов, доц. Росица Илиева и проф. д-р Атанас Кънчев поздравиха новоприетите студенти във факултет „Екранни изкуства“.
Новата учебна година започна! Време е за работа!

 проф. д-р Атанас Атанасов

  проф. д-р Атанас Атанасов

Рано сутринта на 15 септември, класът на проф. Жени Пашова потегли към Балчик, за да представи „Клоуни и кукли“ и „Джовани и Лече-Буболече“ на Международния фестивал „Виа Понтика“, от където преди дни се завърнаха студентите на проф. Стефан Данаилов, след успешното изпълнение на „Небесен отряд“.
Утре – 16 септември, всички първокурсници от специалности Драматургия, Филмова и телевизионна режисура, Филмово и телевизионно операторство и Филмов и телевизионен монтаж отпътуват за десетдневен интензивен уъркшоп в Юндола, който за втора поредна година се реализира с изключителната подкрепа на ОББ.
На следващия – 17 септември, студентите на проф. Снежина Танковска се отправят към Пекин, за да представят „Майстори“ и „Ромео и Жулиета“ на 4-то издание на международния театрален фестивал, организиран от световния Алианц на театралните училища (GATS) в Китай. В края на октомври те ще излязат на голяма сцена с премиерата на дипломния си спектакъл „Аргонавтика“ от Мери Цимерман. Четвъртокурсниците на проф. Жени Пашова също подготвят премиери през октомври – „Усмивки от старите ленти“ и „Революция“ ще допълнят репертоара на Учебния куклен театър.
Националната академия за театрално и филмово изкуство „Кръстьо Сарафов“ работи от първия си празничен ден! Така ще бъде през цялата учебна година.
Да пожелаем успех – на първокурсниците, на абсолвентите и на учителите, които търпеливо ще ги съпровождат.
Добър път на всички!

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата