Поздравление за първия учебен ден от проф. Анелия Клисарова

14 септември, 2015 14:48 | Гост, Денят | Няма коментари

Поздравление за първия учебен ден от проф. Анелия Клисарова

Уважаеми учители и родители,

Скъпи ученици,

Утре е един от най-вълнуващите и незабравими дни в живота на всеки човек. Отдавна 15 септември у нас е придобил статут на национален празник. Защото ние, българите, ценим знанието. Искаме и децата ни да бъдат не само грамотни, но и високообразовани и конкурентноспособни на своите връстници от заобикалящия ги свят.

Въпреки натрупаните проблеми в българското образование, аз вярвам, че учителите няма да пестят сили, за да предадат на своите възпитаници знания и умения, които ще им осигурят успешна житейска реализация.

Вярвам и в родителите, които ще са подкрепящата среда, необходима на младия човек, за да намери себе си и да избере най-правилния път за своето развитие.

И най-вече вярвам в децата на България. Вълнувам се заедно с първокласниците, нетърпеливи да прекрачат днес прага на класната стая, за да се научат на четмо и писмо.  Уверена съм и в искреното желание на юношите да трупат познания и да се стремят към овладяване на високите постижения на бързоразвиващата се наука.

 

Уважаеми учители,

Пожелавам ви през новата учебна година много здраве,  търпение и вдъхновение. В работата си бъдете творци, търсете най-прекия път до умовете и сърцата на учениците. Водете ги по стръмните пътеки на знанието, но добавете и неписаните уроци по  добродетели, които ще ги изградят като пълноценни личности. Никога не забравяйте, че във вашите ръце е бъдещето на България.

 

Скъпи ученици,

Не пропускайте възможността да се докоснете до всичко ново, не се страхувайте от непознатото и не преставайте да задавате въпроси. Само търсенето на отговори ще ви отведе до висините на знанието. И помнете, че детство и юношеството са не само най-безгрижното, но и най-ценното време, което ще проправи пътя на по-нататъшния ви живот.

На добър час!

 

Проф. Анелия Клисарова

Независим кандидат за кмет на Варна

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата