Започна новата учебна година в Българското училище в Лайден, Нидерландия

8 септември, 2015 08:27 | Средно образование | Няма коментари

Започна новата учебна година в Българското училище в Лайден, Нидерландия

Звънчето вика ни обратно, радостно ни кани в клас!

Свърши междучасието лятно, почва новият учебен час!

 

На 5 септември 2015 г., за девета поредна година, Българското училище «Св.Св.Кирил и Методий» в Лайден, Нидерландия отвори гостоприемно врати и посрещна своите ученици, учители и гости.

Под звуците на незабравими български песни и под лъчите на септемврийското слънце в двора на училището се събраха учителките Ф. Ахмедова, Е. Кабадозова, М. Ангелова, А. Семерджиева, А. Божикова, Е. Иванова, Р. Чангалова, Е. Ахмедова, В. Бикова,  Д. Иванова, Н. Тодорова и децата от Детска градина, Предучилищна група и от 1. до 9. клас, родители и скъпи гости. Пред събралото се множество се развяваше националният трибагреник и деца очакваха гостите с хляб и сол.

Официални гости на вълнуващия празник бяха Посланикът на Република България в Кралство Нидерландия г-н Никола Колев и консулът г-н Г. Георгиев.

В началото на кратката художествена програма с водещи Ева и Антон от 5. клас, поздравления към всички по случай първия учебен ден отправиха директорката на училището г-жа А. Семерджиева и г-жа Мария Спирова, председател на УС на Родителското сдружение.

Посланик Никола Колев приветства с топли думи всички присъстващи с първия учебен ден, като пожела успех на малки и големи ученици и ползотворна учебна година на учителите и на Училищното родителско сдружение.

Програмата продължи с незабравими детски стихове за първолаците и и за училището, изпълнени от Александър от 1. клас и ученици от 3. и 5. клас. След това второкласниците гордо предадоха символичния ключ на знанието на новите първокласници.

И дойде време отново да запее училищното звънче! По стар български обичай плиснахме вода от медно българско менче, за да върви леко учебната година, и децата, водени от своите учителки, прекрачиха училищния праг,

Всички ученици получиха комплекти учебници и учебни тетрадки за новата учебна година.

Пожелаваме на всички училища в България и на всички български училища извън границите на Родината ни, на техните ученици и учители лека и успешна нова учебна година!

 

Ариета Семерджиева

Преподавател по Български език и литература

Директор на Българското училище «Св.Св.Кирил и Методий» в Лайден, Нидерландия

 

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата