194 първокурсници прие НАТФИЗ

11 септември, 2015 13:00 | Висше образование | Няма коментари

194 първокурсници прие НАТФИЗ

Приключиха изпитните дни в НАТФИЗ. Явиха се над 600 кандидати. 147 се оказаха достатъчно подготвени, смели и талантливи, за да прекрачат първото изпитание по пътя си, съобщават от театралната академия.

40 от тях ще бъдат обучавани в класовете на проф. Атанас Атанасов и проф. Иван Добчев – „Актьорство за драматичен театър“. 23 са момичетата и момчетата в класа на доц. Майя Енчева – „Актьорство за куклен театър“.
Доц. д-р Мира Каланова ще поведе „Сценичен и екранен дизайн“, а проф. д-р Петя Цветкова ще ръководи „Театър на движението – Танцов театър“.
Проф. д-р Дочо Боджаков, проф. д-р Теодор Янев, проф. д-р Атанас Кънчев, проф. д-р Светослав Овчаров и проф. д-р Станислав Семерджиев ще въведат първокурсниците в основните дисциплини на факултет „Екранни изкуства“.
47 са избралите и одобрени да продължат и развият професионалната си квалификация в следваща степен – „магистър“, сред тях са и първите възпитаници на новата за Академията специалност „Естетика на приложната фотография“.
Всички 194 изпълнени с възторг и надежди млади мъже и жени ще получат студентските си книжки на официалната церемония за откриването на учебната година. Първа за тях, поредна за останалите 600 учащи в НАТФИЗ и 67 за Академията.
На 15 септември в 10.00 часа залата на Учебен драматичен театър ще се изпълни с вълнение…
Да пожелаем на добър час на онези, които вече знаят и на онези, които скоро ще научат, че им предстои да се превърнат в хората, които ще проправят пътя на съвременната българската култура.

Подкрепете ни

Теми:
Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата