Варна чества „100 години Синатра“ с Васил Петров

21 октомври, 2015 08:14 | Денят | Няма коментари

Варна чества „100 години Синатра“ с Васил Петров

Джазмена Васил Петров ще изнесе концерт, продуциран от НДК на 5 ноември от 19:00 ч. В Зала 3 ще бъдат чествани 100 години от рождението на легендарния Франк Синатра. В пресконференцията участва и Ангел Заберски – син, съобщават от varnaculture.bg.

Концерт-спектакъл който ще бъде представен и във Варна на 11 ноември в зала 1 на фестивален конгресен център Варна от 19ч. заедно с Ангел Заберски квартет и талантливите музиканти- Димитър Семов-ударни, Димитър Каранфилов-контрабас, Александър Лобозаров-китара.

Двамата обявиха, че духът на истинския джаз и енергията на суинга ще завладеят Националния дворец на културата (НДК) и Фестивалния конгресен център (ФКЦ) Варна точно след месец, когато енергията на големия Синатра ще покори публиката в един концерт със светлинни и мултимедийни ефекти, степ и джаз танци, актьорски етюди и музика в оригинални аранжименти на Синатра.

“Това не е типичен концерт, а спектакъл, който съдържа редица популярни и не толкова популярни песни от репертоара на Синатра, обхващащи всички периоди и звукозаписи от студия, през които е преминал, като специалистите сочат, че най-добрият от тях е т. нар. “Capitol years”, обхващащ края на 50-те и началото на 60-те години на миналия век”, подчерта Петров. Концертът ще обхване и някои събития, които са се случили през 60-те години – по време на престоя му в Лас Вегас, заедно с негови приятели и колеги.
Васил Петров не спести и комплиментите си по отношение на останалите участници в концерта, сред които е и синът на Ангел Заберски-баща, при когото е изучавал тънкостите на пеенето в продължение на 6 години.
Заберски-син подчерта, че екипът се е постарал да подбере едни от най-емблематичните изпълнения на легендарния джазмен, поради невъзможността да се събере в един концерт цялото му творчество. “Ние си имаме “българският Франк Синатра”, но в САЩ нямат “американския Васил Петров”, така че сме една стъпка пред тях”, пошегува се Заберски-син и изказа своето задоволство от съвместната работа с най-известния ни джазмен. “Тембърът на Васил е много характерен и топъл, дори когато говори. Той наистина умее да фразира, а е и един от малкото певци, които са музиканти в истинския смисъл на думата”, каза той.
ПОВЕЧЕ ЗА УЧАСТИЕТО НА ВАСИЛ ПЕТРОВ В КОНЦЕРТА

Васил Петров ще изпълни интерпретации на романтични пиеси като „Blue moon”, “The World we know”(Over and Over), , суинг хитове като “Fly me to the Moon”, ”Strangers in the night”, “New York, N.Y.”, “I get a kick out of you”, “I`ve got you under my skin”,”Strangers in the night” боса нова „The Girl From Ipanema” и други емблематични заглавия свързани със Синатра.

За първи път на сцената бързите крака на Георги Пейчев-Степа ще повлекат в танц и самия Васил Петров, а неотразимия актьор от телевизионния сериал „Под прикритие“ Мариан Вълев ще се превъплъти в ролята на Дийн Мартин.

Концерт-спектакъл, който ще напомня за шоу спектаклите на „The Rat Pack“ в Лас Вегас през 60-те и за легендарното шоу A Man And His Music на Синатра с Жубим.

Всичко това, поднесено в един запомнящ се и естетичен за сетивата спектакъл, който ще чуем и видим на 11 ноември в зала 1 на Фестивален комплекс Варна от 19ч.

ПОВЕЧЕ ЗА ФРАНК СИНАТРА

Франк Синатра (12.12.1915 – 14.05.1998) е американски актьор и певец от италиански произход. Той е известен с прозвищата The Voice (Гласът) и Ol’ Blue Eyes (Старите сини очи). Като певец Синатра дебютира през 1937 г. и записва първата си плоча в Балтимор. На 26-ата церемония по връчване на наградите “Оскар”, Синатра печели статуетката в категорията за “Най-добра мъжка поддържаща роля” за изпълнението си в класиката “Оттук до вечността” (1953 г.) на режисьора Фред Зинеман. Първата жена на Синатра е Нанси Барбато. От нея има три деца. През 1951 г. се жени за холивудската легенда Ава Гарднър. Неговото име се свързва с едни от най-красивите жени на неговото време – Марлен Дитрих, Лорен Бекол, Лана Търнър, Мерилин Монро. През 1960 г. среща Миа Фароу. Той е на 45 г., а тя на 20. Женят се през 1966 г., но две години по-късно се развеждат. Последната му жена е Барбара Маркс, с която остава до края на живота си.

Билети на касите на Фестивалния конгресен център Варна.

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата