„София квартет“ открива сезона с матине

12 октомври, 2015 12:40 | Афиш | Няма коментари

„София квартет“ открива сезона с матине

„София квартет“ открива сезона с матине на 18 –и октомври. В неделната сутрин от 11:30ч. в Камерна зала „България“ зрителите ще се насладят на квартет № 2 от Бородин и квартет № 12 „Американски“ на Дворжак.

От година квартетът е с подновен състав. Стоимен Пеев (цигулка), Йордан Димитров (цигулка) и Любомир Ников (виолончело) са новите лица на състава. Вицът, който доайенът на квартета – виолистът Валентин Геров, често разказва: „Елитен квартет търси двама цигулари и челист“ се превърна в реалност през 2014 г. Оттогава „София квартет“ нашумя в публичното пространство с нестандартните визии във фотосесии, а в музикантските среди – с безкомпромисно качество на звук и изпълнения.

Нов сезон, нов сайт. Това е подаръкът, които „София квартет“ прави на почитателите си. Новини, изпълнения, снимки, проекти – всичко това можете да видите на sofiaquartet.com.
Музикантите са подготвили много силна програма за сезона. Проекти със Софийски солисти, Quarto Quartet,Ясен Тодоров са само малка част от концертите, за които квартетистите споделят.

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата