BlackBerry отново обмисля да зареже смартфоните

9 октомври, 2015 10:05 | Наука, Технологии | Няма коментари

BlackBerry отново обмисля да зареже смартфоните

Канадската компания RIM, производител на мобилни устройства с марката BlackBerry отново се е върнала на идеята да напусне пазара.
Това заяви изпълнителният директор на компанията Джон Чен по време на конференцията Code Mobile, цитиран от онлайн изданието ZDNet.

„Следващата година ще трябва да направим печеливш бизнеса с мобилни устройства. В противен случай ще трябва да премисля какво правя там“, заявява Чен. В момента компанията подготвя нов смартфон, който ще използва Android за своя операционна система. Очаква се да бъде представен скоро.

Паралелно с това продължава и развитието на собствената платформа на компанията – BB10. Ще има минимум две обновления на операционната система в рамките на следващите 12 до 24 месеца, пише „Дневник“. Според Чен точният им брой и пускови дати ще зависят от „бизнес решения“, вероятно дали изобщо компанията ще остане в сегмента на смартфоните.

Изпълнителният директор не коментира какви биха били другите сегменти, в които BlackBerry ще продължи да се развива. През последните месеци компанията усилено преработва своите услуги, за да могат да са достъпни като приложения и за конкурентни платформи. Освен това се съсредоточава и върху киберсигурността, която ще е акцент и на смартфона с Android, който ще се казва Priv.

Подкрепете ни

Теми:
Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата