Студенти от Нов български университет работиха по роклята на Поли Генова

25 ноември, 2015 15:49 | Денят, Изкуство | Няма коментари

Студенти от Нов български университет работиха по роклята на Поли Генова

Студенти по мода от НБУ работиха по роклята за откриването на Детска Евровизия. Освен роклята на Поли Генова за откриването на Детска Евровизия в България на 21 ноември 2015 г. в зала Арена Армеец, също така и стилизираните шевици на фланелките на детския хор на Българското национално радио от изпълнението на Крисия и Хасан и Ибрахим Игнатови са дело на студенти от програмите по Мода на НБУ. Младите дизайнери от Нов български университет Боряна Вътова (студент 3 семестър в магистърска програма „Мода и бизнес стратегии“) и Татяна Арнаут (дипломант в магистърска програма „Мода и бизнес стратегии“) работиха всеотдайно и безвъзмездно над два месеца заедно с международния екип по организацията на Детската Евровизия и впечатлиха всички с отдадеността и професионализма си.

Ръководител на студентите в тяхната работа бе гл. ас. д-р Кристина Савова, преподавател в програмите по мода: теория и история на модата, художествено проектиране и конструиране на облекло, прогнозиране и модни тенденции, история на костюма, модна рисунка и илюстрация.
„Роклята беше в преливащ се кралско син цвят, с актуалните форми за сезона. В долната част на роклята има стилизирана думата: „България“, изписана на глаголица, но глаголицата е стилизирана като типографски графити“, споделя д-р Савова.
На тениските, с които излязоха децата от хора на Българското национално радио е щампирана стилизирана българска шевица от софийска област, като дизайнерите на щампата отново са нашите студенти.
Колегите от Нов български университет изразяват своята благодарност към Българската национална телевизия за отправената покана да работят по организирането на

 

 

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата